BIOGRAFKLUB DANMARK PROGRAM

Med et medlemskab til Biografklub Danmark får du halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte film i danske biografer.

Medlemskab kan købes på Biografklub Danmarks hjemmeside eller i vores billetsalg.

1. BAMSE

Det danske feel-good-drama 'Bamse' handler om den folkekære musiker Flemming "Bamse" Jørgensen, der har givet os klassikere som 'Vimmersvej' og 'I en lille båd der gynger'.

Flemming "Bamse" Jørgensen havde oprindeligt 11 søskende, men blev som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke kunne få børn. Faren ønsker, at Flemming en dag skal overtage familiens fabrik, men Flemming har andre planer og bliver en del af bandet Bamses Venner.

Selvom succesen er enorm for Bamses Venner, så ønsker Flemming fortsat farens anerkendelse og kærlighed og føler sig stadig splittet mellem at være Flemming og Bamse.

2. HVOR FLODKREBSENE SYNGER

Filmen 'Hvor flodkrebsene synger' handler om den forladte pige Kya, der voksede op for sig selv i marsken i det dybe syd-USA.

I årenes løb spredes rygterne om "Marskpigen", og dem skarpsindige og viljestærke Kya isoleres fra samfundet. Hun drages af to unge mænd fra byen, men da en af mændene bliver fundet død, bliver Kya straks anklaget for mord.

Fresh-skuespilleren Daisy Edgar-Jones, som fik sit gennembrud i hitserien Normal People, spiller hovedrollen som "Marskpigen" Kya. Hun spiller overfor bl.a. Harris Dickinson fra Triangle of Sadness og David Strathairn fra Oscar-vinderen Nomadland.

Filmen er baseret på den bedst sælgende roman af samme navn, skrevet af Delia Owens.

 

3. FÆDRE OG MØDRE

Den danske film 'Fædre og mødre' er en ny komedie af Paprika Steen, som seneste var aktuel som instruktør med publikumssuccesen Den tid på året.

Filmen handler om ægteparret Piv og Ulrik, der prøver at blive en del af forældregruppen i deres datters nye skoleklasse.

Magtstrukturer, dominerende personligheder og traditionstung institutionskultur betyder dog, at det er en sværere opgave end som så.

Piv og Ulrik må med andre ord gå rigtig langt for at blive optaget, herunder blive en del af vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villige til at gøre for sine børn?

'Fædre og mødre' sætter på humoristisk vis fokus på moderne forældre med pinagtige og tå krummende optrin.

Det er Paprika Steens fjerde film som instruktør, og hun har igen slået sig sammen med manuskriptforfatter Jakob Weiss, der også skrev 'Den tid på året', som på herlig vis spiddede den danske familiejul.

På rollelisten er en perlerække af danske skuespillere samlet, herunder Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann, der senest var aktuel sammen i Retfærdighedens ryttere.

4. DEN PERFEKTE CHEF

Filmen 'Den perfekt chef' er et satirisk portræt af en arbejdsplads.

Den Oscar-vindende Javier Bardem (Skyfall, No Country for Old Men) spiller den karismatiske Blanco, som driver et familieforetagende og håber på at modtage en særlig udmærkelse for sin indsats. Men ikke alt går som forventet, da en fyret medarbejder indleder et hævntogt.

Filmen har vundet adskillige priser, og tog pladsen som Spaniens Oscar-kandidat foran Almodóvars Parallelle mødre.

Det er spanske Fernando León de Aranoa (A Perfect Day), som sidder i instruktørstolen. Han har tidligere har arbejdet sammen med Bardem i 'Loving Pablo' og Mandage i solen.

5. BABYLON

Omtale af Babylon følger...

6. KYSSET

Det romantiske drama 'Kysset' er en film af den danske Oscar-vinder Bille August.

Filmen udspiller sig i 1913, hvor en verdenskrig truer freden i Europa. Den noble og pligtopfyldende Anton Abildgaard, der er ved at blive officer, inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold.

Det bliver en skæbnesvanger aften for den unge mand. Han inviterer nemlig husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes Anton af skam.

Han får stor medlidenhed for Edith, mens hun forelsker sig i Anton. Han kan ikke være ærlig overfor hende, og langsomt synker han dybere og dybere ned i sine egne løgne og løfter.

’Kysset’ er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzen’ fra 1939, som Bille August selv har skrevet det danske manuskript til.

På rollelisten genforenes instruktøren med Esben Smed, der spillede titelrollen i Bille Augusts Lykke-Per. Clara Rosager, Lars Mikkelsen og David Dencik medvirker også.

Bille August stod senest bag Pagten med Birthe Neumann som Karen Blixen.

7. THE FABELMANS

Filmen 'The Fabelmans' er Steven Spielbergs semi-biografiske fortælling om sin egen barndom og opvækst i alderen 7 til 18.

Det er en coming of age-fortælling om en ung mands opdagelse af en knusende familiehemmelighed og en udforskning af filmkunstens kræft til at hjælpe os med at finde sandheden om os selv og hinanden.

'The Fabelmans' trækker inspiration fra Steven Spielbergs egen barndom, og Spielberg står også selv bag manuskriptet i samarbejde med Pulitzer-vindende manuskriptforfatter Tony Kushner, som tidligere har været nomineret til Oscars for manuskripterne på Spielbergs film Lincoln og München.

Den tre gange Oscar-vindende instruktør har stået bag flere filmklassikere som bl.a. E.T., Jagten på den forsvundne skat og Schindlers liste.

8. CLOSE

Filmen 'Close' handler om det intense venskab mellem de to 13-årige drenge Leo og Remi, der pludselig går i opløsning.

I forsøget på at forstå, hvad der skete, opsøger Leo Remis mor, Sophie.

Instruktøren bag den belgiske film, Lukas Dhont, har tidligere stået bag Girl.

Dramaet vandt Grand Prix-prisen ved Cannes Filmfestival 2022.

9. WHAT'S LOVE GO TO DO WITH IT

Filmen 'What's Love Got to Do with It?' er en multikulturel romantisk komedie med bl.a. Lily James og Emma Thompson på rollelisten.

Mere omtale af 'What's Love Got to Do with It?' følger...

10. TOVES VÆRELSE

Filmen 'Toves værelse' handler om den berømte danske digter Tove Ditlevsen, kendt for bl.a. 'Man gjorde et barn fortræd', 'Barndommens gade' og 'Blinkende lygter'.

Paprika Steen og Lars Brygmann har tidligere spillet overfor hinanden i teaterstykket af samme navn.

Filmen er instrueret af Martin Zandvliet, der tidligere har stået bag bl.a. Dirch og Under sandet.

 

Modtag vores nyhedsbrev

FÅ TILBUD OG INFORMATION OM KOMMENDE FILM