BIOGRAFKLUB DANMARK PROGRAM

Med et medlemskab til Biografklub Danmark får du halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte film i danske biografer.

Medlemskab kan købes på Biografklub Danmarks hjemmeside eller i vores billetsalg.

1. NÅR BEFRIELSEN KOMMER

'Når befrielsen kommer', som er inspireret af virkelige hændelser, foregår i tiden op til 2. verdenskrigs afslutning og månederne efter.

Forstanderfamilien bestående af ægteparret Jacob (Pilou Asbæk) og Lis (Katrine Greis-Rosenthal) og deres 12-årige søn Søren beordres til at huse 500 tyske flygtninge. Det tyske militær har dog ikke tænkt sig at bidrage med lægehjælp og lader det være op til den danske familie at tage sig af de mange flygtninge.

Ægteparret skal nu beslutte om de skal hjælpe de mange flygtninge og dermed gå imod stemningen fra det danske folk og modstandsbevægelsen, eller om de skal hjælpe de mange tyskere med risiko for at miste alt.

Midt i konflikten, begynder deres søn at hjælpe modstandsbevægelsen, hvilket presser ægteparret yderligere. De tvinges til et tage et valg, der ligegyldigt udfaldet vil ændre deres liv for altid.

'Når befrielsen kommer' er filmet on location på Ryslinge Højskole, hvor der i 1945 blev oprette en interneringslejr for civile tyske flygtninge.

Filmen er lavet af Oscar-vinderen Anders Walter, som har stået bag Helium og I Kill Giants.

2. MADELEINES PARIS

Filmen 'Madeleines Paris' handler om den 92-årige Madeleine, som skal flytte på et alderdomshjem, og taxachaufføren Charles, der skal bringe hende derhen.

På vejen til alderdomshjemmet accepterer Charles at køre Madeleine forbi alle de steder, der har haft en stor betydning for hendes liv. Dette tager dem gennem Paris' gader.

Begge er de uvidende om, at de under køreturen vil knytte et enestående og unikt venskab, der for evigt vil ændre deres liv.

Filmen er instrueret af den franske filminstruktør Christian Carion, der tidligere har ståt bag krigsdramaet Dengang i maj samt den Oscar-nominerede film Joyeux Noël.

3. HYGGE!

Den danske film 'Hygge!' er et komediedrama om noget af det danskere er allerbedst til.

Filmen handler om en gruppe venner, der under et middagsselskab starter en festleg, hvori alle skal dele alt fra deres telefoner. Hemmelighederne vælter ud, og truer med at ødelægge det vigtigste af alt - hyggen!

På rollelisten finder man bl.a. Sofie Torp, Joachim Fjeldstrup, Jesper Groth og Nicolai Jørgensen.

Filmen er instrueret af islandske Dagur Kári, der tidligere bl.a. har stået bag Virgin Mountain.

4. SYNKEFRI

Den danske film 'Synkefri' et drama baseret på virkelige begivenheder, der fandt sted i Hirtshals i 1981, hvor ni mænd fra en fiskekutter og redningsbåd mistede livet i et voldsomt skibsforlis.

Da myndighederne placerer ansvaret for ulykken hos styrmanden på båden, sætter hans 17-årige søn Henrik, spillet af Smuk-skuespilleren Sylvester Byder, sig for at efterforske ulykkens egentlige årsag for at rense sin fars navn.

I sin jagt på sandheden skal Henrik kæmpe mod byens fiskere, som frygter, at ulykken vil koste arbejdspladser, og mod myndighederne, der for alt i verden vil undgå en offentlig skandale. Alt imens truer sorgen med at splitte Henriks familie.

Christian Andersen, der er instruktør på filmen, er selv fra Hirtshals, og har en personlig tilknytningen til historien. Andersen har tidligere stået bag filmen Ingen skal sove, der også udspiller sig i det nordjyske.

5. FARVEN LILLA

Filmen 'Farven Lilla' er en filmatisering af Broadway-musicalen baseret på Alice Walkers litterære klassiker af samme navn fra 1982.

Mesterinstruktøren Steven Spielberg stod bag den tidligere filmatisering The Color Purple, der i 1986 blev nomineret til hele 11 Oscars.

Filmen er instrueret af Blitz Bazawule, som senest har instrueret Beyoncés visuelle album 'Black Is King'. På rollelisten finder man bl.a. Taraji P. Henson (Hidden Figures), Halle Bailey (The Little Mermaid) og Colman Domingo (Selma).

6. ROM

Den danske film 'Rom' er et romantisk feel-good drama med Bodil Jørgensen og Kristian Halken i hovedrollerne.

De kan ses i rollerne som ægteparret Gerda og Kristoffer, der er taget på en forlænget weekendtur til Rom, hvor Gerda som ung gik på kunstskole.

De er taget afsted for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab, men turen går dog ikke som forventet.

Parret møder nemlig Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes, der spilles af den svenske skuespiller Rolf Lassgård (Efter brylluppet, En mand der hedder Ove).

Filmen er instrueret af Niclas Bendixen, der tidligere har instrueret tv-serien og filmen Ditte & Louise.

7. PAST LIVES

Filmen 'Past Lives' er et moderne romantisk drama, som handler om de dybt forbundne barndomsvenner, Nora og Hae Sung.

De blev splittet fra hinanden, da Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. To årtier senere bliver de genforenet i New York i en skæbnesvanger uge, hvor de konfronteres med begreber som skæbne, kærlighed og de valg, der skaber et liv.

Det er stærkt personlig historie for Celine Song, der med denne film er spillefilmsdebutant. Ligesom Nora emigrerede hun fra Sydkorea med sin familie, og bor i dag i New York med sin amerikanske mand.

I rollen som Nora finder man Greta Lee, som man bl.a. har kunne se i prisbelønnede serier som 'The Morning Show' og 'Girls'. Hun spiller overfor Decision to Leave-skuespilleren Teo Yoo og John Magaro, der var en af hovedrolleindehaverne i den anmelderoste western-drama First Cow.

Filmen fik flere stående bifald fra publikum til verdenspremieren på årets Sundance Film Festival.

8. HAMMARSKJÖLD

Den svenske film 'Hammarskjöld' er et politisk drama om den verdensberømte svenske diplomat Dag Hammarskjöld.

Mikael Persbrandt, der bl.a. er kendt fra den Oscar-vindende danske film Hævnen, kan ses i rollen som Dag Hammarskjöld.

Handlingen udspiller sig i 1961, under den kolde krig, hvor Hammarskjöld var FN's generalsekretær. I et desperat forsøg på at forhandle en våbenhvile i Congo, går han ombord på et fly.

Filmen er instrueret af danske Per Fly, der tidligere har stået bag filmen Monica Z om en anden kendt svensker, nemlig Monica Zetterlund.

9. FULD AF KÆRLIGHED

Den danske film 'Fuld af kærlighed' er et stærkt familiedrama.

Filmen handler om en middelklassefamilie, som på overfladen lever et lykkeligt liv. Bag facaden er familien dog tæt på opløsning på grund af farens eskalerende forbrug af alkohol.

Efter mange år med svigt og brudte løfter står familien nu ved en skillevej. De må dog snart erkende, at løsningen hviler på alles skuldre.

Filmen er instrueret af Christina Rosendahl, der tidligere har stået bag film som Supervoksen, Idealisten og senest Vores mand i Amerika.

På rollelisten finder man bl.a. Lars Ranthe og Stine Stengade.

10. ONE LIFE

Filmen 'One Life' er et engelsk drama om den virkelige historie om Nicholas Winton, der hjalp med at redde hundredvis af børn fra nazisterne.

Oscar-vinderen Anthony Hopkins kan ses i rollen som Nicholas Winton, mens også Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce og Johnny Flynn er på rollelisten.

Modtag vores nyhedsbrev

FÅ TILBUD OG INFORMATION OM KOMMENDE FILM